Flott familiedag med nyttevekster i nærmiljøet!

I samarbeid med biblioteket i Elverum og arrangerte vi kurset «Plukk! Studer! Spis!» – Lær om nyttevekster i naturen rundt deg. Sammen med familiene som deltok hadde vi en fantastisk dag i sola, med sanking av nyttevekster og matlagning.

På lørdag samlet ivrige familier seg til tur opp på festningen, hvor vi sanket spennende nyttevekster til matlaging. Vi sanket brennesle, løvetannknopper, marikåpe- og bringebærblad, samt granskudd. Av disse nyttevekstene lagde vi en nydelig brenneslesuppe, smørstekte løvetannknopper og trekte te av marikåpe, bringbærblad og granskudd. Dagens innhold var spennende og lærerikt både for store og små. Vi fikk også besøk på vår stand på biblioteket, hvor flere fikk en fornøyelig smaksprøve av rettene vi hadde laget. Biblioteket stile behjelpelig opp med utstyr til gjennomføringen, og en plass å være for små leseløver som trengte en pause fra matlagingen. Takk for et flott oppmøte fra hyggelig familier og godt samarbeid med biblioteket!

Til høsten arrangeres samme type event, med sopper i fokus. Ta med deg resten av familien på for en lærerik og morsom dag for store og små. Arrangementet holdes 09.09.23, og du kan allerede melde deg på her! Håper vi sees 🙂