En flott sesong

Våren var kort og intens, sommeren var lang og tørr. Det har ikke stoppet sesongen 2018 fra å være både en flott nyttevekstsesong og en god soppsesong, som ikke er over enda.

Sesongen 2018 har vært spennende av mange grunner. Vi har hatt en vår som vært på fast forward og en sommer som fikk de fleste av oss å tenke oss om to ganger om det kom til å bli en god soppsesong eller ikke. Når foreningen holdt sitt årlige stand under De nordiske jakt- og fiskedagene måtte vi tenke annerledes når helgens sopputstilling skulle settes sammen. Det var så vidt begynt å komme noen få rapporter om kantarellfunn rundt omkring, men ellers var det ikke så mange av de vanlige matsoppene eller farligste giftsoppene som hadde kikket fram i mosen enda. Dette stoppet oss ikke, og Gaute stilte med kjukeutstilling som vakte stor interesse blant besøkende. Søndag ordet Siv med en flott bærutstilling, og også denne var en hit blant de nysgjerrige som tok turen innom standen vår. Garnfarging med sopp og planter tiltrakk seg også stor oppmerksomhet, likeså gjorde lørdagens barkebrødbaking. En flott helg, tørken til tross med andre ord!

Heldigvis kom til slutt kjøligere vær og nedbør, til stor glede for en gruppe av våre medlemmer som siden i fjor har jobbet mot målet å bestå soppsakkyndigeksamen. Foreningen er utrolig heldig som stolt kan presentere to nye soppsakkyndige som bestod eksamen i Oslo 28. september. De lykkelige to er Astrid Schjellungen og Karin Busgeeth. Begge to gleder seg til å delta i arbeidet som sakkyndige.

Nå gleder vi oss til medlemskveld 26. oktober, og styret gleder seg til å jobbe mot et nytt år med nye tak.

Ha en flott høst videre (og kos dere med traktkantarellene!).

De nordiske jakt- og fiskedagene

Nyeksaminerte soppsakkyndige.

Traktkantarell.