Soppens dag

Praktisk info

Dato: 01.09.19

Tidspunkt: 10:00 - 16:00

Adresse: Solørvegen 151, 2407 Elverum, Norge

Sted: Elverum

Forening: Elverum sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Gudny Brenden

gudnysin@gmail.com

Vi feirer Soppens dag med stor sopputstilling, tur på museets område, soppkontroll, servering av soppsuppe og masse hyggelig sopp-prat!

Soppens dag er en nordisk markering av den viktige rollen sopper har i vår natur og som skaper av turglede, særlig sammen med barn.
Vi deler ut soppbøker for barn, og dere får lære både spennende ting om sopp og hvordan lage soppsuppe!

Dagen feires med utstilling av gode matsopper, spennende giftsopper og andre vakre soppskatter. Her møter du soppsakkyndige som gjerne forteller deg mer om soppende du kan se, og som gjerne tar en kontroll av din soppkur

Kl. 12 inviterer vi deg til å delta på sopptur på museet. Fordi museet har mange litt «eksotiske» treslag på området er det mulig å finne både kjente og kjære sopper og arter for den litt viderekomne. Her er det noe å lære for alle!  De som vil være med på tur, må løse inngangsbillett til museet.

Til deg som skal på soppkontroll:
Ta med dine funn fra soppturen for å få de kontrollert, slik at du kan nyte sikre soppmåltid i høst.
Noen tips: Hold ulike typer sopp separert, gjerne i fruktkurver eller papirposer. Da riskerer du ikke at fluesoppen forviller seg inn blant kantarellene. Plukk hele soppen, og sørg for at den er hel. Kontrolløren trenger både fot, stilk og hatt for å kunne bedømme soppen!